La CUP denunciem la privatització de l’educació que es veu accelerada en aquests moments de govern provisional

El dimecres, 23 de desembre, a les 11h a la plaça de les fonts la CUP farà una roda de premsa per denunciar la política del Departament d'educació que, davant la caiguda demogràfica, vol optar per tancar línies de l' ensenyament públic mentre manté i protegeix els interessos dels centres privats concertats.

Aquesta problemàtica no és novetat d'aquest curs escolar però, en el proper curs escolar, seran molts els municipis que es veuran novament afectats per aquesta voluntat política del govern d'enfortir els centres de titularitat privada en detriment de la pública.

Berga, Caldes de Montbui, Olesa, Molins de Rei i Esparreguera, entre d’altres, en són municipis afectats.

En el cas de Berga el Departament vol retallar una línia de p3 de l'actual oferta de la pública mentre manté intacta l'oferta de la concertada i, en conseqüència, anivella les ofertes a la ciutat.

Des de la CUP trobem inadmissible que es tanqui un sol grup de cap centre públic mentre n'hi hagi un altre de concertat a la mateixa zona.

Estem plenament convençuts que la millor proposta és enfortir l'educació pública per tal de poder garantir la igualtat d'oportunitats, l'equitat i la qualitat.

La baixada demogràfica no pot ser una excusa per retallar les línies de l'escola pública. Sinó que cal aprofitar-la per disminuir la ràtio (alumnes per aula) que permetrà incrementar la qualitat educativa. A 

la vegada que s'avanci cap al desconcert de les escoles de titularitat privada.

Intervindran:

- Àlex Rosa - Regidor de la CUP Tiana i grup de treball d’educació

- Mònica Garcia - Regidora d'Educació de Berga. 

- Aleix Escursell - Regidor de la CUP d’Esparraguera. 

- Roger Castillo - Regidor de la CUP de Molins de Rei.

- Carme Polvillo - Regidora de la CUP de Mataró.

- Joan Manel Busqueta - Diputat de la CUP-CC al Parlament de Catalunya.