Solidaritat amb Askapena

Davant el proper judici contra cinc companys de l'organització internacionalista basca Askapena, i l'intent d'il∙legalitzar aquesta mateixa organització, compromesa en tasques polítiques de solidaritat amb els pobles i contra l'imperialisme, la Candidatura d'Unitat Popular vol manifestar el rebuig a aquest nou procés de caràcter polític contra el moviment independentista basc i posar-­se al costat dels nostres companys internacionalistes víctimes de l'Audiencia Nacional espanyola, tribunal especial successor del Tribunal de Orden Público franquista.

Aquest cop però, invertirem la lògica del judici, i ens convertirem en part acusadora contra un estat que cada dia que passa mostra amb més cruesa la seva cara més opressora, repressiva i feixistitzant. Arreu del Món, i gràcies a la xarxa d’Amics i amigues d’Euskal Herria, es faran judicis públics a l’Estat Espanyol, on cada poble en lluita pren la paraula i acusa a l’Estat per un motiu concret. Des dels Països Catalans, hem pres el compromís de formular l’acusació en clau de construcció nacional, ja que aquesta també és la nostra lluita, i compartim amb el poble basc uns mateixos enemics.

L'estat espanyol, les seves lleis, la seva constitució, tenen un munt d’articles que neguen d’arrel els fets nacionals basc i català, lleis fetes expressament contra els nostres pobles i la classe treballadora, com l'anomenada Llei antiterrorista, que empara la tortura, la infame Llei de Partits o la recentment aprovada Llei “mordassa”.

Cal recordar que la majoria d'aquestes lleis s'han aprovat amb el suport de Convergència, que tot i el seu suposat canvi de rumb, sembla que no té cap problema a seguir-­hi donant suport, malgrat l'evident atropellament de drets que han suposat i suposen contra el poble català.

Davant les seves contínues amenaces, acusem a l’estat espanyol de no respectar els marcs nacionals dels pobles, de no respectar aquell principi internacional segons el qual els pobles tenim dret a l'autodeterminació, a ser sobirans gestionant les nostres riqueses i recursos naturals, a ser nosaltres els que decidim de quins marcs supranacionals volem o no formar part. No volem participar d’estructures creades per servir els interessos de les oligarquies europees o mundials, ja sigui en el pla econòmic, financer o militar que ens imposa l’estat espanyol. 

Així com a poble en lluita, com a poble oprimit, com a poble solidari i internacionalista, acusem a l’estat espanyol, davant de la societat catalana i del Món, de trepitjar els mínims drets elementals del poble basc fent èmfasi en el seu dret a ser un poble sobirà i a construir aquesta sobirania des de la totalitat del seu territori, sense demanar permís per ser un únic subjecte polític nacional, per poder construïr una nació basca lliure, socialista, feminista i internacionalista.

SOLIDARITAT AMB ASKAPENA

FORA LA LLEI ANTITERRORISTA

Candidatura d'Unitat Popular (CUP)