Notícies de Berga

Berga juntament amb d'altres Assemblees Locals de la CUP de la diòcesis de Solsona exigeixen el respecte cap als drets dels col·lectius LGTBI i reproven les declaracions homòfobes del bisbe de Solsona 

Des de l'Esquerra Independentista volem mostrar la nostra solidaritat amb l'Andy i en Jorge, els dos joves que aquesta matinada ha estat agredits a la Ronda Moreta de Berga.

Creiem fermament que qualsevol forma de LGTBIfòbia ha de ser resposta amb la contundència del rebuig més absolut del conjunt de la societat. Cal treballar fermament per eliminar l'homofòbia de les estructures socials i discursives, eradicant d'una vegada per totes aquesta xacra que ens allunya de la igualtat. 

La CUP ha presentat avui la seva fulla de ruta per garantir la supervivència del sector pagès i les explotacions agricoles de muntanya. De fet, només en els darrers 15 anys han desaparegut el 30% de les existents. Paradoxalment, les exportacions a països del Nord s'han disparat, especialment les de carn de porcí.

L'alcalde i l'alcaldessa dels dos municipis han rebut una sol·licitud d'informació sobre l'obertura del consistori en la festivitat del 12 d'octubre. Montserrat Venturós i Jaume Casals consideren absurda la petició i ignoraran la missiva. 

L'Alcaldessa de Berga i militant de la CUP, Montse Venturós, ha tornat a ser citada a declarar avui dilluns al matí pel Jutjat d'Instrucció número 1 de la ciutat, després que el passat 5 d'abril es negués a entrar als jutjats per haver mantingut l'estelada al balcó de l'Ajuntament durant les darreres eleccions al Parlament i al Congreso del passat 27 de setembre i 20 de desembre del 2015. 

Traiem al carrer el nostre vuitè butlletí de la CUP. Els titulars dels temes tractats en aquest darrer número són els següents:

- 1 any de govern de la CUP

- Gràcies per confiar en l'escola pública!

Actualment, dels més de 400 salts de plens que hi ha al llarg de tota la Patum, la majoria són gestionats directament per la comparsa. L’Ajuntament de Berga disposa de 40 salts, una part dels quals es distribueixen entre els treballadors i tradicionalment se'n reparteixen als Administradors i un a cada regidor/a de l'Ajuntament. La CUP opta per sortejar públicament els 6 que li corresponen.

Montse Venturós, alcaldessa de Berga i militant de la CUP, ha sigut citada a declarar en seu judicial per presumpte delicte electoral per haver­se negat a retirar l'estelada del balcó de l'ajuntament durant les jornades electorals del 27 de setembre i del 20 de desembre, tot i els requeriments emesos per la Junta Electoral Central. L'alcaldessa haurà de declarar el proper 5 d'abril al Jutjat d'Instrucció número 1 de Berga.

El dimecres, 23 de desembre, a les 11h a la plaça de les fonts la CUP farà una roda de premsa per denunciar la política del Departament d'educació que, davant la caiguda demogràfica, vol optar per tancar línies de l' ensenyament públic mentre manté i protegeix els interessos dels centres privats concertats.

Des de la Candidatura d’Unitat Popular de Berga volem fer arribar el nostre condol i suport incondicional a la família, companys i amics del jove Sergi Font , veí de Navàs, mort tràgicament ahir a la mina d’Iberpotash a Vilafruns.

Pàgines