Tot és culpa de la CUP

La CUP de Berga engeguem la campanya ‘Tot és culpa de la CUP’ per repassar el primer any del tercer mandat municipal. El 2023 es va constituir el tercer govern de Berga liderat per la Candidatura d’Unitat Popular i, un any després, volem fer balanç i destacar algunes de fites aconseguides a través d’un tríptic que han rebut tots els veïns i veïnes de la ciutat. Perquè quan la CUP governa, té la culpa que passin totes aquestes coses i Berga continua avançant a pas ferm:

Obres al carrer Harmonia: s’han invertit 600.000€ per renovar i millorar un dels punts més degradats del Barri Vell, creant un espai ampli, lluminós i verd. 

Manteniment i pavimentació de camins: s’han millorat trams dels camins de Noet, Casa en Ponç i Font Ollera, amb plans de reparar un camí d’accés al barri del Mercadal.

Millora d’accés a l’Hospital: amb una inversió de prop de 200.000€ hem enllestit el vial que facilita l’accés a les noves urgències i hem recuperat un aparcament gratuït.

Millores al Teatre Municipal: s’han iniciat les obres per millorar la seguretat contra incendis amb una inversió de prop de 400.000€, garantint el futur de l’equipament.

Nou bus urbà: se n’ha introduït un de 100% elèctric, oferint un servei més còmode, silenciós, accessible i menys contaminant. 

Mesures contra la sequera: s’han habilitat punts de càrrega d'aigua a les fonts del Lledó. Ara es pot fer la neteja dels carrers sense gastar aigua potable de la xarxa.

Patum més participativa: s’han estrenat els nous vestits dels gegants –escollits a través d’una votació ciutadana– i s’han consolidat els mecanismes de participació incorporats.

‘La Volta’ al Berguedà: 65 anys després, hem tornat a portar la Volta a Catalunya al Berguedà amb una etapa que va començar a Berga i va acabar a Queralt.

Tarifació social a l’Escola de Música: amb l’aprovació d’aquesta mesura es garanteix l’accés a l’educació artística i la igualtat d’oportunitats a totes les famílies. 

Enderroc entre el carrer Major i la plaça del Forn: s’han iniciat les obres d’un enderroc que millorarà el barri antic, afavorint l’accés a peu i la visibilitat de la plaça.

Enderroc al carrer Verdaguer: l’Ajuntament ha assumit l’enderroc d’un edifici privat en ruïnes, descobrint un tram de la muralla medieval.

Transformació de l’entorn del Casino: s’ha creat una plataforma única amb prioritat per als vianants per millorar l’accés als equipaments culturals, educatius i el carrer Major.

Berga, ciutat cardioprotegida: amb la instal·lació de desfibril·ladors i tallers de primers auxilis, Berga ha estat reconeguda com a ciutat cardioprotegida. 

Inversió als centres educatius municipals: s’ha reparat la façana de l’escola de Santa Eulàlia amb una inversió de 130.000€ que ha cobert íntegrament una subvenció.

Nova assemblea de barri: se n’ha creat una perquè els veïns de cases disseminades també puguin reunir-se amb els regidors.

Reparacions al Museu i l’Hotel d’Entitats: s’han substituït canaleres i baixants per solucionar les filtracions i goteres que patien.

Renovació dels ponts al parc de la rasa dels Molins: s’han renovat completament els dos ponts de fusta del parc, una demanda del veïnat.

Ampliació del contracte de jardineria: s’ha ampliat el contracte amb la Fundació la Llar; permetent major dedicació i millor remuneració.

Renovació de la Residència Sant Bernabé: s’han renovat el mobiliari amb 38 llits nous, grues per moure els residents, butaques i roba de llit. 

Recuperació dels camins escolars: permeten que els alumnes es desplacin a peu per itineraris segurs acompanyats d’un adult responsable. 

Reobertura de l’accés d’espectadors al Tossalet: s’ha canviat la barana de la graderia de la piscina coberta amb una inversió de 20.000€.

Creació d’una plaça de tècnic/a de feminisme i igualtat per continuar garantint els drets de la ciutadania de Berga i erradicar qualsevol tipus de discriminació.

Projecte “La cultura ets tu!”: es garanteix el dret de participació cultural amb la programació de tallers artístics i propostes interculturals.

Modificació del POUM per al trasllat de la funerària: permetrà millorar el servei funerari i revertir la degradació de la zona de l'antiga discoteca Menfis.

L'anella verda ja és una realitat: s'ha creat una xarxa de camins senyalitzats arreu del municipi perquè la gent pugui gaudir de la natura que ens envolta.

Nova sala a l’Arxiu Comarcal: s’ha inaugurat la nova sala de suports especials amb temperatura i humitat regulades, que garanteix la conservació de material fotogràfic i audiovisual.

I, malgrat totes aquestes iniciatives, la CUP ha seguit reduint el deute de l’Ajuntament heretat de governs anteriors en un 71,9% en els 9 anys de govern de la CUP, de 20.250.000€ (2015) als 5.681.737€ (2023) actuals.