Notícies de Berga

La residència de gent gran Sant Bernabé va néixer a la quarta planta de l’Hospital de Berga, i no va ser fins al 2000 que es va traslladar a l’antic hotel dels Soldats. Tot i haver separat físicament els dos espais, la residència va seguir formant part del patronat de l’hospital i s’hi gestionava conjuntament.

Per sort, ja s’acaba la setmana més difícil de totes les setmanes de l’any: la setmana després de Patum. Un cop hem rentat la camisa i el barret, desat les botes al sabater i plegat el mocador al calaix, aprofitem per fer una mirada enrere i valorar tot el que aquesta gran Patum que hem viscut ens ha aportat.

Aquests dies, pels volts del 8 de març, comencen a aparèixer per tot arreu estudis, enquestes, dades i titulars que no fan més que reafirmar que les polítiques feministes continuen sent tan necessàries com ho han estat fins ara. Les desigualtats s'accentuen i qui més les pateix, com sempre, són les persones més vulnerables. Alhora, els discursos d'extrema dreta han anat en augment, banalitzant aquestes desigualtats i normalitzant-les.

Versió completa de l’article d’opinió publicat al Regió 7 el dia 18 de novembre del 2023
 
El març de 2012 el Ple de l’Ajuntament de Berga va aprovar un Pla d’Ajust que a dia d’avui encara comporta obligacions en tots els àmbits. El 2013 aquest Pla es va ampliar amb un crèdit ICO a retornar en un període de 10 anys.
 

On som?

El dinamisme econòmic de Berga els darrers anys se situa en la franja mitjana dels municipis catalans, i és similar al d’altres ciutats d’interior i el Prepirineu català. La indústria després de les crisis històriques s’afiança com un motor principal d’activitat. El comerç és el sector que aporta més llocs de treball. I hi ha un teixit de petites empreses i autònoms molt divers amb capacitat de satisfer les necessitats de bona part de la població.

Tota eina de cohesió social i d’aprenentatge i creixement compartit ha de ser important dins l’Ajuntament. En aquesta idea incloem l’esport i l’activitat física que volem per a la ciutat com a elements d’enriquiment, de cohesió, de convivència i de treball cooperatiu. L’esport cada cop està més mercantilitzat i des de l’Ajuntament s’ha de vetllar per oferir instal·lacions municipals per a tothom, facilitar-ne l’accés i promocionar-ne l’ús. En aquests sentit, proposem:

[DESCARREGA'T AQUÍ EL DÍPTIC DEL DEUTE]

Berga afronta grans desafiaments que, d’altra banda, són compartits amb altres capitals comarcals i ciutats intermèdies de Catalunya. Aquests desafiaments han estat abordats amb dues perspectives, segons la naturalesa del problema i les capacitats de l’Ajuntament:

[DESCARREGA'T AQUÍ EL DÍPTIC DE SALUT]

On som?

Des de la CUP entenem que la sanitat i la salut comunitàries són drets universals que hem de protegir, i que cal dotar-les dels recursos suficients per preservar-ne la integritat. Tot i aquesta clara voluntat, però, cal tenir en compte que des del municipalisme el camp d’actuació en matèria de sanitat és limitat, ja que les polítiques venen marcades per la Conselleria de Salut.

Pàgines